Innlandets framtid

Av  Anders Aslesen

Foto: Sæmund Moshagen

Til min store overraskelse så ser det nå ut til det skal være folkeavstemning rundt «et skritt tilbake» i Innlandet. Et knappest mulig flertall vil ta et slikt «det var så mye bedre før» skritt, med Erik Winther som utbryter fra Ap. Jeg må si jeg ikke er overrasket over at det er nettopp han, jeg hadde gleden av og sitte på fylkestinget med Erik Winther i perioden 1999 – 2003. Det var sjelden kjedelig når han tok ordet, enten det var i gruppemøter eller i plenum. Han kunne med sin framferd ofte skremme meningsmotstandere, la det være sagt at han var en dyktig politiker.

Så til saken med tilbakeskrittet. Flertallet må ta innover seg at dette har kostnad som ikke bare er de 90 millionene det refereres til, den menneskelige dimensjonen som fylkesdirektøren viser til er faktisk den viktigste. Jeg vet hvor mye arbeid alle parter, ansattes organisasjoner og ledelse og virksomheter har lagt ned i dette. Jeg var i sin tid imot en sammenslåing av fylkene men en må bare registrere at ting ikke alltid blir som en vil. I politikken har de fleste partier en organisering som tilsier at en kan tilkjennegi si sitt syn og argumentere for dette. Så når det kommer til en avgjørelse så er det et flertall som bestemmer hva da partiets syn skal være.

Da er en faktisk forpliktet til og følge flertallets innstilling i bestemmende organer, dette vet Erik Winther godt. Nå må vi slutte og krangle internt i Innlandet, vi må være framoverlente!

%d bloggere liker dette: