Nærsynt om Hedmark og Oppland

Av Tor Ødegården, Øyer

Eksklusjon av Ringebu politiker ville bare gjort skaden større. I dag er det vel bare Frp som driver med slikt.

Det som imidlertid står igjen fra sammenslåingen, er inntrykket av en vankelmodig politisk prosess. Dette ser man også i forhold til endringene i kraftpolitikken, som i sum er helt uspiselig. Folk skjønner like lite av dette, som av regningen for nettleie. Er vi ført bak lyset?

Dette er med på å skape mistro til politikk og lederskap. Det må derfor ryddes i mer enn etterlønn, reiseregninger og boliger med 100 % betalt strøm. Sjekk lønnsnivået i kraftbransjen. Uhørt.

Tilbake til fylkeskommunen: at politikere, som har brukt 90 millioner på dette, nå vil bruke ytterligere 90 millioner på omkamp, vitner om dårlig dømmekraft. Selv om man har fått ekstremt god pris for strømmen. Og Vedum har sagt han skal betale kalaset.

Dette er en ekstrainntekt med sterk bismak. Det går an se større på dette med Innlandet. Vi er ikke tjent med å krype tilbake til tiden før Mjøsbrua. Da Ringsaker landet var utilgjengelig og fremmed, unntatt de 14 dagene det var isvei.

Skal fylkesadministrasjonen bety mer enn Prøysen? Nei. Det de «putler» med er ikke så viktig for folk.

Det er større utfordringer å bruke tid og penger på nå.

%d bloggere liker dette: