Identitet til fylkeskommunen?

Av Mona Stormoen, fylkestingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Innlandet

Identitet bygges opp av mange faktorer, men navnet på en fylkeskommune er ikke en av dem. Min identitet er knyttet til at jeg blant annet er en mor, feminist, sosialdemokrat, og den bygger også på hvor jeg er vokst opp, hvor jeg bor og hvor jeg føler at «jeg hører til».

Jeg er trønsværing og østerdøl i hjerte, sjel og sinn. At jeg har bodd på Hamar de siste 20 årene rokker ikke ved dette. Heller ikke at fylkeskommunen eller det fylke jeg er bosatt i heter Innlandet. For jeg er også hamarsing, hedmarking og innlending. Min identitet er mye. Det er din, også. Du mister ikke den fordi fylkeskommunen heter Innlandet.

Det vi imidlertid får ved å beholde Innlandet fylkeskommune, er den samlede kraften vi er i ferd med å bygge opp! Vi er en sterkere region når vi er samlet i Innlandet enn om vi skal konkurrere som to nye fylkeskommuner. Derfor stemmer jeg for å beholde Innlandet.

%d bloggere liker dette: