Si ja til Innlandet

Av Mona Stormoen, fylkestingsrepresentant for Innlandet Arbeiderparti

Ved å si ja til å beholde Innlandet får du politikere som er opptatt av hele Innlandet, også ditt lokalmiljø! Innlandet fylkesting består av 57 representanter fra hele Innlandet. Alle 57 representanter kan tale saka di. Og det gjør vi.

For det er kort vei fra «vanlige folk» til fylkestingspolitikerne. Har du behov eller ønske om å komme i kontakt med oss, er vi alle oppført med telefonnummer og e-postadresse på fylkeskommunens nettside. Det er noen som tar kontakt med oss. Det kan du også gjøre, med et tastetrykk eller brev i posten, eller rett og slett når du møter oss.

Vi fylkespolitikere drar ut på befaringer, vi møter lag og foreninger, kommuner, lokale politikere og det lokale næringsliv. I hele Innlandet. Det er nettopp møtene med folk som utgjør drivkraften for utviklingen av politikk og løsninger! Derfor drar vi for eksempel til Beitostølen for å møte Atle Hovi når han vil fortelle om hvordan vi kan utvikle helårsarbeidsplasser i reiselivsbransjen og hvordan vi kan jobbe sammen for å bøte på mangelen av kokker og servitører. Atle Hovi er en mann som bor og driver næringsvirksomhet 20 mil unna der jeg bor, og det er oppgaven til fylkespolitikerne å være godt kjent i Innlandet. For da kan vi også se Trysil og Beitostølen i sammenheng.

Det er langt nok mellom øst og vest i vårt fylke, men jeg trenger ikke en gang en ladestopp for å komme meg fra Trysil til Beitostølen. Det er enda lenger fra nord til sør, men slik var det også i de gamle fylkene. Geografiske avstander er ikke et større problem enn det du gidder å gjøre det til, er min erfaring. Pandemien har gjort oss løsningsorienterte. Vi har fått gode digitale møter, høringer og webinarer. Også befaringer kan gjøres digitalt, med hjelp av eksempelvis droner, 3D-visualisering, VR-/AR-løsninger. Teknologien setter få begrensninger, og avstand er noe som hører fortiden til. Det gjør også Hedmark og Oppland fylkeskommuner.

Jeg er valgt inn på fylkestinget i Innlandet og trenger ikke dele postnummer med deg for å bry meg om di sak og dine muligheter. For det som gagner deg, det gagner ofte flere. Da kan vi utvikle felles løsning for hele Innlandet, enten det er kulturaktivitet på Breiskallen eller Matrand, om det er skolefrokost ved alle 23 videregående skolene eller behovet for lærlinger i Folldal eller på Raufoss. Sammen er vi sterkere. Stem for å beholde Innlandet fylkeskommune. Stem for framtida. Og ved neste fylkestingsvalg stemmer du på politikere som vil tale di sak, uten forbehold om at de bor der du bor.

%d bloggere liker dette: