Vi er klare, Katrine!

Mona Stormoen (Ap), medlem i fylkesutvalget, fra Stor-Elvdal og bosatt på Hamar

HAs sjefsredaktørs lørdagskommentar peker på et mulighetsrom som kan oppstå hvis vi i Innlandet er modige nok til å holde fokus gjennom frontruta i stedet for i bakspeilet.

Mens andre østlandsfylker nå kan ligge an til å bruke tid, penger og krefter på å splitte opp, omstille og rygge bakover, kan Innlandet bruke denne muligheten til å sette fart framover!

«Problemet er om vi ikke bruker de nye superkreftene til å skaffe oss forsprang, mens andre går inn i strafferunder». (Katrine Strøm, HA)

Lander fylkestinget på å beholde og videreutvikle Innlandet fylkeskommune, girer vi til sjette gir og setter opp en fart som den kommende hurtigbåten på Mjøsa vil være misunnelig på!

Det skal også Hamar merke.

Allerede bidrar vi til både bioøkonomi-klyngen og VR-klyngen på Hamar, som er avgjørende for å utvikle både kompetanse og arbeidsplasser hele Innlandet nyter godt av. Dette er viktige næringer som kan løfte Innlandet både nasjonalt og internasjonalt.

Fylkestingets støtte til Rolf Jacobsen-senteret er kun en smakebit av det vi skal bidra med på kulturområdet. Vi har også tett dialog med ANNO om de fantastiske planene for et regionalt historiesenter på Domkirkeodden.

Og la oss nå endelig samarbeide om areal- og transportplanlegging i Hamar. Høres kanskje ikke sexy ut, men her ligger det eventyrlige muligheter for enda bedre byutvikling. Ved å sette oss rundt samme bord ønsker vi også færre innsigelser og mer samarbeid.

Hvis vi beholder og videreutvikler Innlandet, vil vi bruke superkreftene på å få utviklingen til å skyte ytterligere fart! Det som gagner Hamar, det gagner hele Innlandet. Vi vet det. Hamar vet det. Superkreftene får vi med Innlandet!

%d bloggere liker dette: