Derfor stemmer vi for å beholde Innlandet

Debatten om Innlandet skal splittes i to nye fylkeskommuner har preget både avisspaltene og de sosiale mediene. 10.-17. februar kan du gi uttrykk for hva du mener er det riktige gjennom å gi din stemme i folkeavstemning. Vi oppfordrer deg til å stemme hvis du vil beholde Innlandet. Ikke la andre stemme for deg!

Innlandet fylkeskommune har samlet faktainformasjon om oppgaver, tjenester og utviklingsrollen fylkeskommunen har ansvaret for i tillegg til konsekvensutredning av en evt. splittelse. Her finner du også lenke til selve folkeavstemningen. Gå til innlandetfylke.no

Les fylkesordfører Even Aleksander Hagens sjølkritiske blikk på Innlandet fylkeskommune

Innlandet får til mer utvikling sammen enn hver for oss i Hedmark og Oppland. Gi Innlandet en sjanse, skriver Erik Ringnes (V)

Sjekk ut alle leserinnleggene for å beholde Innlandet

Se Gjertruds fem grunner til ungdommen for å beholde Innlandet under bildene

Se hva folk i Innlandet mener

Håkon Skaug fra Kraby synes det er stas å være i samme fylke som Therese Johaug fra Dalsbygda.

Gjertrud gir fem grunner til ungdommen

1. Å stemme for Innlandet, er å stemme for mer penger til skole og buss, og mindre penger til ansatte i administrasjonen.

Uansett om det er staten eller fylkeskommunen som skal betale en oppløsing, er dette penger vi trenger til helt andre ting.

Vi er fortsatt i en pandemi hvor bedriftene våre er avhengige av støtte, vi har en strømkrise vi må hjelpe folk med og vi trenger et løft innenfor psykisk helse. Dette er kun noen få eksempler på hva pengene våre bør gå til, fremfor en oppløsing.


2. Ingen av utfordringene til Innlandet løses ved en oppsplitting.

I Innlandet har vi flere store utfordringer vi som politikere må jobbe med å løse de neste årene.

Det er ikke nok av de som er vokst opp her og studerer et annet sted, som velger Innlandet når de skal etablere seg. Når vi blir færre innbyggere, blir det også mindre penger, og det påvirker mulighetene våre til å gi gode tjenester for innbyggerne. Vi trenger å stå sammen når vi skal kjempe mot andre sterke regioner i Norge.

3. Forblir vi Innlandet, får elevene flere videregående skoler å velge mellom.

For noen uker siden kunne vi lese at søkertallene på Storsteigen videregående i Alvdal har blitt høyere etter at vi ble Innlandet, fordi elever fra Gudbrandsdalen kan søke seg dit.

Det kunne de ikke før sammenslåingen, og dette er derfor et godt eksempel på at Innlandet gir flere valgmuligheter for unge.

4. Innlandet gir et bedre og mer helhetlig kollektivtilbud.

Det er fordi vi ikke lenger trenger å tenke på fylkesgrensen når vi skal lage nye ruter. Før hadde vi to ulike kollektivselskaper som hadde ansvar for buss i Innlandet, selv om mange også da reiste på tvers av den gamle fylkesgrensa.

5. Den siste grunnen til at du bør stemme for Innlandet, handler om tid.

Nå har vi politikere brukt masse tid på denne diskusjonen en stund, og dersom vi vedtar oppløsing vil det arbeidet bli altoppslukende de neste årene. Det gjør at vi får mindre tid til å bruke på de sakene som faktisk er viktige, og som vi brenner for.

Vi er valgt inn på fylkestinget fordi vi brenner for å skape den beste skolen, for å gjøre kollektivtilbudet så bra som mulig og for å være med å skape et godt kulturtilbud.

Det er dette vi bør bruke tiden vår på de neste årene – ikke planlegging av to nye fylker.

Bruk stemmeretten – og stem gjerne for Innlandet og mot sløsing av skattebetalernes penger.

Gjertrud Nordal, fylkestingsrepresentant for Innlandet Høyre